Ölümcül sıcaklıklar, on binlerce iklim mültecisi, orman yangınları ve daha niceleri yaşandı.
Kopernik İklim Enstitüsü, temmuz ayını hissedildiği gibi gelmiş geçmiş tarihin en sıcak ayı olarak açıkladı. Dünya üzerinde ortalama sıcaklık 13.9 dereceyken 16.95 derece ortalama sıcaklık hesaplandı.
İki gün üst üste, 3 ve 4 Temmuz günleri Dünya’nın en sıcak günleriydi. Termometrelerin gösterdiği değerlerde ortalamalar, 17 dereceye çıkmıştı.
Paris Anlaşması’yla 2015’te Dünya ısısındaki artışın 1.5 derecede sabit tutulması için çalışılmasına karar verilmişti ancak beklenen olmadı, bu yıl tüm zamanlardan 1.3 derece daha sıcaktı.
Okyanuslardaki durum da oldukça vahimdi, okyanuslar temmuz ayında 0.5 derece ısındı.
Uzmanları korkutan asıl kıta ise Antarktika oldu. “Normal sıcaklıktan sapma açısından dünyanın şimdiye kadarki en büyük sıcak hava dalgası, geçen yıl sıcaklıkların olması gerekenden 38 derece daha sıcak olduğu Antarktika’da yaşandı. Antarktika’da -50 santigrat derece olması gereken bölge bu yıl -10 dereceyi gördü.”
Antarktika’da kar ve buzullar güneş ışınlarını yansıtıyor, bu sayede Dünya’yı soğutuyor. Ancak bu yıl buzul kaybı yüzde 15 ile tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.